Stiptheidsacties, zondagsdiensten op de operatiekamers, geen overuren maken; een greep uit de acties die eind juni kunnen plaatsvinden in het Alkmaarse Noordwest Ziekenhuis. Het CAO-overleg maandagavond bracht het verplegend personeel niet het gewenste resultaat van vijf procent meer loon en extra toeslag op 'lastminute-overuren'. De bonden bereiden acties voor.

"Voornamelijk patiëntvriendelijke acties, maar er komen ook acties waar de patiënten wel wat van gaan merken. De eerste acties zullen nog eind deze maand plaats gaan vinden", zegt Elise Merlijn, bestuurder FNV Zorg & Welzijn.

Maandagavond liep het cao-overleg tussen vakbonden in de zorg en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen spaak. De ziekenhuiswerkgevers legden een eindbod neer om het loon de aankomende drie jaar te verhogen met respectievelijk 3,25%, 2% en 2,5%. "Onacceptabel" vinden de vakbonden.

"De ziekenhuiswerkgevers komen nauwelijks tegemoet aan onze eisen," legt de vakbondsvrouw uit. "De loonsverhoging die ze voorstellen is een flinke belediging. De cao verliep al op 31 maart, dus de verhoging van 3,25% lijkt behoorlijk, maar zou pas in november in gaan. Dat is echt veel te weinig. Zeker in de huidige arbeidsmarkt met de grote tekorten in de zorg."

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl