Langedijk Centraal


Gemeente Langedijk blijft zich inzetten voor het verbeteren van de verkeersstromen in de gemeente. Daarom wordt tussen 24 en 30 juni een onderzoek uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoeksbureau. De inzichten in bijvoorbeeld de hoeveelheid doorgaand verkeer op diverse wegen, moet de gemeente helpen om het verkeersbeleid te bepalen.

De aankondiging van het onderzoek volgt krap een week op berichten op sociale media over verkeerschaos in en richting Broek op Langedijk. Verkeer stroopte zich in de spits zelfs tot voorbij de kruising van de N242 en de Broekerweg op. Er werd gespeculeerd dat dit door afsluiting van de Langebalkbrug komt (de Langebalkweg opent overigens vanmiddag rond 16:00 uur weer), maar anderen stellen dat de grote drukte pas later ontstond en vermoedelijk te maken heeft met een aangepaste programmering van verkeerslichten.

Voor het verkeersstromenonderzoek worden camera's geplaatst langs enkele wegen. De beelden helpen bij het maken van een digitale analyse en zullen daarna worden vernietigd. De beelden worden volgens de gemeente niet door personen bekeken of ingezet voor handhaving.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl