00:00
55
00:00


Met de aanstaande fusie tussen Langedijk en Heerhugowaard naast de deur kan het geen kwaad de banden tussen ondernemers uit de twee hier voor genoemde gemeenten en Alkmaar nog wat strakker aan te halen. Eeen beetje extra verbinden en connectie maken zeg maar, zo vindt Kirsten ter Voort van Bredewijn Kantoormeubelen.

Dat het bedrijf waar ze werkt ook nog eens gevestigd is bij het symbool van de verbindingen in de HAL, de Nelson Mandelabrug, is alleen maar mooi meegenomen. En een speciale band kweek je het beste door samen iets speciaals te doen. En dat moest volgens Kirsten een ijsduik worden."Ik heb het zelf al twee keer eerder gedaan voor het goede doel en ik weet daardoor wat het oplevert", zo laat ze weten.

Een speciale rol was weggelegd voor maar liefst drie wethouders. Bert Fintelman van Heerhugowaard, Pieter Dijkman van Alkmaar en Jasper Nieuwenhuizen van Langedijk gooiden gezamenlijk de laatste ijsblokken in het blauwe zwembadje. maar daar bleef het niet bij voor Jasper Nieuwenhuizen, hij nam samen met 50 andere deelnemers ook plaats in het koude water. En dat viel, ondanks de training die er aan vooraf ging, nog niet mee.

"Die voorbereiding is echt nodig, je krijgt een behoorlijke klap als je in dat water stapt. Maar het is natuurlijk hartstikke mooi dat er dit soort initiatieven zijn, het illustreert en onderstreept de verbinding in de regio." Dat de beide andere wethouders het colbertje aan en de stropdas om hielden deert hem niet. "Ze waren hier aanwezig om mij te steunen en dat is ook mooi."

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl