Langedijk Centraal
Op Valentijnsdag stonden de besturen van Langedijk en Heerhugowaard nog verliefd op fietsersbrug de Krul op de scheidslijn tussen het Waardse stadsgebied en de Langedijker natuur. 'Samen aan de Slag' heette de liefdesverklaring die toen werd ondertekend.

En zoals het bij verliefde stellen wel vaker gaat is er een uitstekende relatie maar is er toch die ene ergernis. En dat is in dit geval de aan de Stationsweg geplande woontoren. Noodzakelijk, vindt Heerhugowaard. Verpest het uitzicht vanuit de Oosterdel, vindt Langedijk.

Dus heeft Langedijk een bezwaarschrift ingediend, inclusief uitgebreide motivering. Ongemakkelijk, omdat Heerhugowaard en Langedijk tegelijkertijd afstevenen op eerst een ambtelijke, en daarna een bestuurlijke fusie. Inmiddels is het bestemmingsplan voor het perceel door de Waardse raad vastgesteld. Maar het Langedijker college is van mening dat "het vaststellingsbesluit met betrekking tot onze zienswijze op diverse punten onvoldoende is onderbouwd", zo meldt het NHD.

Daarom stapt het Langedijker College nna overleg nu toch naar de Raad van State. De gesprekken met Heerhugowaard over het heikele onderwerp blijven echter gevoerd worden en ook het  'Samen aan de Slag' blijft van kracht.


SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl