Langedijk Centraal
00:00
55
00:00


Ziekenhuispersoneel voert actie voor vijf procent meer salaris en een minder hoge werkdruk. Bij de kick-off op maandag bij het ziekenhuis in Alkmaar werd onder andere à la Doe Maar gezongen: "Is dit alles... boehoehoeee". Volgens NH-verslaggever Tom Jurriaans stonden er zo'n 400 mensen voor het gebouw van de Raad van Bestuur, sommigen met spandoek.

De onderhandelingen tussen Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en de vakbonden over een nieuwe cao zijn vastgelopen. Daarom voert personeel van meerdere ziekenhuizen in het land vandaag acties. Elise Merlijn, bestuurder FNV Zorg & Welzijn, liet eerder weten dat het extra zwaar is om in een ziekenhuis te werken vanwege onregelmatigheidsdiensten en personeelstekorten.

Inmiddels is bekend dat personeel van het NWZ in Alkmaar dinsdag 2 juli een zondagsdienst draait. "De medewerkers zullen hun diensten draaien alsof het zondag is. Niet spoedeisende operaties zullen niet doorgaan en we zijn met minder mensen", zei Merlijn eerder. De veiligheid voor patiënten komt volgens de bestuurder niet in het geding. Andere ziekenhuizen volgen kort daarop.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl