Langedijk Centraal


De Provincie heeft grootschalig onderzoek laten uitvoeren naar lood in de grond op plekken waar kinderen regelmatig spelen. In Langedijk zijn 67 locaties onderzocht en daarbij bleek de speelplek aan de Sluiskade een 'beperkt verhoogd gehalte' te bevatten. Ondanks dat dit gehalte niet schadelijk is voor kinderen, wordt op advies van de GGD kunstgras gelegd.

Naar aanleiding van een rapport van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft provincie Noord-Holland in het voorjaar uitgebreid onderzoek laten doen door de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord (OD NHN).

Wethouder Ad Jongenelen: ”Het is goed dat op alle speelplekken in Langedijk de concentratie lood in de bodem binnen de gezondheidsnorm van de GGD blijft. Op één speelplek, die aan de Sluiskade in Broek op Langedijk, zijn beperkt verhoogde gehalten geconstateerd. Dit is naar de maatstaven van de GGD niet schadelijk voor kinderen, maar wij hebben direct besloten de hele speelplek van kunstgras te voorzien. Daarmee is er geen contact meer mogelijk met de grond.”

Meer informatie en tips zijn te vinden op rudnhn.nl, ggdhollandsnoorden.nl en op gemeentelangedijk.nl/lood.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl