Langedijk Centraal


Als de Leeghwaterbrug niet voor de kerst klaar is, wil gedeputeerde Adnan Tekin van Provincie Noord-Holland de overlast beperken door het nemen van een aantal maatregelen, waaronder een verbinding openstellen tussen de Boekelermeer naar de Kanaalweg. Hierover is hij al in gesprek met gemeente Heiloo. Dat meldt het NHD.

Tekin liet dit de voorzitter van Ondernemend Regio Alkmaar Rob Niele weten, die bij de gedeputeerde de economische schade van ondernemers aankaartte. De ondernemers willen dat er non-stop gewerkt wordt aan de brug en dat deze uiterlijk voor de kerst klaar is.

De problemen en vertragingen van de Leeghwaterbrug kost de ondernemers veel tijd en geld. De belangrijke verkeersader had vorig jaar al klaar moeten zijn, maar doordat de oplevering steeds uitgesteld wordt, wordt de economische schade groter. Als de oplevering voor kerst niet lukt, neemt Tekin maatregelen. De Provincie hoopt over een maand een nieuwe opleverdatum te kunnen presenteren. Het gerucht gaat dat deze datum in maart 2020 zal vallen.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl