Langedijk Centraal
00:00
55
00:00


Na maanden van ogenschijnlijke stilte op de bouwplaats, was er woensdag weer vol op activiteit bij de Alkmaarse Leeghwaterbrug: er is beton gestort voor de kelder. Voor de door vertraging geplaagde brug in de N242 is nog altijd geen nieuwe opleverdatum bekend, zo meldt mediapartner NH Nieuws.

In alle vroegte is er woensdag begonnen met het storten van beton voor de basculekelder. In de kelder zakt straks het contragewicht van de klep, wanneer de brug voor de scheepvaart opent. Het beton moet de komende vier weken uitharden. Pas na de bouwvak zal er verder gewerkt worden bij de 'bottle-neck' in de N242.

De werkzaamheden aan de Leeghwaterbrug worden geplaagd door vertragingen, tot frustratie van weggebruikers en schippers. Zo werden er vergunningen voor onderdelen van de bouw niet verleend, omdat de veiligheid op de bouwplaats in het geding was.

Ook bleken tekeningen en berekeningen niet te kloppen. Eén van de twistpunten tussen de aannemer, gemeente en provincie was de betonconstructie van de basculekelder. Hiervoor is inmiddels vergunning verleend. Wanneer de brug nu uiteindelijk klaar is, is nog altijd niet bekend.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl