Langedijk Centraal


De Europese wielerbond heeft de deelnemerslijsten prijsgegeven van het EK Wielrennen, dat van 7 tot en met 11 augustus plaatsvindt in Alkmaar. Zes etappewinnaars uit de Tour de France 2019 staan erop: Mike Teunissen, Dylan Groenewegen, Peter Sagan, Elia Viviani, Matteo Trentin en Thomas de Gendt.

Daarnaast komen er bij de mannen nog veel meer toppers aan de start komen zoals Mark Cavendish, Alexander Kristoff, Arnaud Démare, en Kristoffer Halvorsen en tijdrijders als Jos van Emden, Remco Evenepoel, Filippo Ganna en Stefan Kung. Helaas moest Niki Terpstra, nota bene een van de initiatiefnemers om het EK naar Alkmaar te halen, afzeggen vanwege de blessure die hij in de Tour opliep. Hij wordt in het Oranjeteam vervangen door Koen Bouwman.

Ook bij de vrouwen is er een sterk veld. Europees kampioene tijdrijden Ellen van Dijk neemt het onder andere op tegen de Duitse vrouwen Lisa Brennauer, Lisa Klein en Mieke Kroger. Ook Lucinda Brand, Elisa Longo Borghini, Ann Sophie Duyck en Marlen Reusser zijn van de partij. In de wegwedstrijd wordt ook spektakel verwacht. Zo zijn daar de Nederlandse vaandeldragers Marianne Vos, Lorena Wiebes en Kirsten Wild, maar ook oud-wereldkampioene Amalie Dideriksen en titelverdedigster Marta Bastianelli.

Nieuw is de Team Relay, waarin drie mannen en daarna drie vrouwen van één land de snelste tijd moeten neerzetten. Behalve Nederland doen ook sterke wielerlanden als België, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Italië, Rusland en Slowakije mee aan dit onderdeel.

Kijk op alkmaar-cycling.com voor meer informatie. (foto: aangeleverd)

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl