Langedijk Centraal


Wat ooit eens in de jaren '60 begon als een 'rondje om de Witte Kerk' is uitgegroeid tot een heuse wielerronde: de Ronde van Sint Pancras. Zaterdag 7 september staat het dorp weer bol van de wielrenliefhebbers, zowel langs het parcours als aan de start.

Om 12:30 uur starten de kleintjes met de Decathlon Dikke Banden Race. Om 14:00 uur staan de Sportklasse en Junioren aan de start voor een afstand van 50 kilometer. De Oostwal Sportieve Dorpelingen mogen om 15:30 uur starten en om 16:30 uur is het de beurt aan de Elite-mannen, Beloften en Amateurs. Deze laatsten rijden een afstand van 100 kilometer op het 2,3 kilometer lange parcours.

Nieuw dit jaar is de Straatwerk.com combiklassement. De uitslag van de eerder verreden Ronde van Oudorp wordt gecombineerd met de uitslag van de Ronde van Sint Pancras. De nummers 1 tot en met 20 in het eindklassement bij de Elite-mannen, Beloften en Amateurs verdienen punten, waarmee de eerste tien een geldpremie kunnen verdienen.

De start en finish is op de A.V.H. Destreelaan, nabij zwembad De Bever. Verder wordt er gereden door de Stuimellaan, de Bovenweg en de Meeuwenlaan. Het autoverkeer wordt omgeleid.

Meedoen aan de race kan nog. Kijk op de website voor meer informatie. (Foto: Ronde van Sint Pancras/Elite aan de start in 2018)

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl