Langedijk Centraal


Rodi Media neemt de titels van de Noord-Hollandse huis-aan-huisbladen van de failliete Alkmaarse bv BDU Noord-Holland over, dat meldt het bedrijf op haar website. Met andere woorden: de uitgever neemt alleen de commercieel interessante titels over en niet het failliete bedrijf.

Overigens laat de curator van de failliete Alkmaarse bv mediapartner NH Nieuws weten dat deze deal buiten hem om is gesloten en dat hij nog de mogelijkheden voor een doorstart verkende . "Dit nieuws kwam voor mij ook als verrassing, maar ik heb net even gebeld en het klopt. Volgende week ga ik met de partijen in gesprek."

Rodi schrijft dat het 'sinds vandaag de exploitatierechten van de Noord-Hollandse titels van BDU in handen heeft'. Rodi Media heeft het volledige portfolio overgenomen, bevestigt een woordvoerder van het bedrijf. Overigens 'is nog niet bekend hoe en op welke manier Rodi Media de vijftien titels en uitgaven gaat gebruiken'. Met andere woorden, men houdt de optie open dat papieren kranten verdwijnen en de titels uitsluitend als digitale uitgave terugkeren. "Daar gaan we ons de komende periode over beraden."

Wat de verkoop van de titels voor het personeel van de failliete BDU-tak inhoudt, is nog niet bekend, het bedrijf is immers niet overgenomen. Rodi meldt verder dat het eerder heeft geprobeerd de titels over te nemen, maar dat ze daar 'ondanks goede gesprekken nooit zijn uitgekomen'.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl