Langedijk Centraal


Afgelopen jaar leek het alsof jongelui in snelle rubberbootjes vrij spel hadden op het water in met name Zuid-Scharwoude. Omwonenden klaagden stelselmatig over overlast, maar kregen niet de indruk dat er gehandhaafd werd. Het klopt, reageert het college op vragen van Christen Unie, afgelopen jaar is er onvoldoende gehandhaafd.

Naar aanleiding van een gesprek met bewoners van het Oosterdelgebied, museum Broekerveiling, stichting Veldzorg en Rondvaart Langedijk stelde Wim van Nugteren (Christen Unie) vragen aan het college.

De reden was onder meer het tekort aan toezichthouders. Toezichthouders van het Recreatieschap hielden er in het voorjaar 2019 mee op waarmee het toezicht stil kwam te liggen. Vrijwel de hele zomer konden jongeren ongestoord hun gang gaan op het water.

Per september heeft het Recreatieschap weer toezichthouders op het water, wist burgemeester Kompier te vertellen. Het college zegt het vaarbeleid opnieuw onder de loep te nemen en wil daarbij belanghebbenden betrekken, zoals bewoners en ondernemers. Met een 'opgefrist' vaarbeleid verwacht het college dat in het volgend vaarseizoen weer volop gehandhaafd wordt op het water. (Foto: archief)

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl