Inwoners van Langedijk en Heerhugowaard kunnen meedenken en meepraten over het dementiebeleid in beide gemeenten. Mensen met dementie, mantelzorgers, zorgprofessionals, ondernemers en andere geïnteresseerden worden uitgenodigd om in gesprek te gaan op de startbijeenkomst 'Dementie Vriendelijk Langedijk-Heerhugowaard' op donderdag 7 november.

Op dit moment krijgt een op de vijf dementie en vanwege de vergrijzing zal dementie in de toekomst volksziekte nummer één worden. Er is dan ook steeds meer aandacht is voor deze aandoening. Onder andere over manieren waarop dementerenden zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en mee kunnen blijven doen aan de samenleving.

Langedijk en Heerhugowaard willen graag dementievriendelijk zijn. De gemeenten werken steeds meer samen met inwoners en organisaties aan een inclusieve samenleving. Ook mantelzorgers, partners, familie en vrienden krijgen erkenning voor hun positie en ondersteuning bij de zorg. Dit betekent dat bedrijven, maatschappelijke organisaties en de gemeenten zich moeten aanpassen.

Vragen daarbij zijn wat er nodig is voor dementerenden om zo lang mogelijk zelfstandig zelfstandig te wonen en te participeren. Niet alleen wat betreft wonen en zorg, maar bijvoorbeeld ook hoe als winkelier om te gaan met een shoppende persoon met dementie. De ideeën, tips en oplossingen die tijdens de bijeenkomst naar voren komen worden daarna vertaald tot concrete actiepunten in een nieuw dementiebeleid. 

De bijeenkomst is in restaurant Heer Hugo / Gewoon Lekker (voorheen Jules) aan de Gildestraat in Heerhugowaard en duurt van 14:30 tot 17:30 uur. Aanmelden kan via heerhugowaard.nl/dementie of gemeentelangedijk.nl/dementie.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl