Langedijk Centraal


“De avond verliep prima, de timing van de deelnemers was goed, het was heel erg leuk!” liet Marieke Neesen-Barten van Lief Langedijk zaterdag weten. Zij organiseerde het evenement ‘Verhalen Halen’ voor de vijfde maal op rij.

Dit keer in het onlangs vernieuwde Dorpshuis de Geist in Sint Pancras. Enkele jaren geleden werd het verspreid gehouden over meerdere locaties op één dag. Maar nu werd het beperkt tot één locatie waar maar liefst tien Langedijker schrijvers hun kunsten konden laten horen op één podium. Want ‘kunst’, dat was het thema van deze toch wel heel bijzondere avond.

De deelnemers van deze avond hadden volgens organisator Marieke Neesen “ieder hun eigen variëteit”. Ze liet verder nog weten: “Ze kunnen van elkaar leren, zo krijg je groepsvorming. Maar ze hebben allemaal hun eigen visie, het zijn allemaal individuen.”

Schrijver/componist Jurriaan Klomp kreeg een podium met zijn gecomponeerde muziekstuk bij het schilderij ‘De Tuin der Lusten’. Wat is nu eigenlijk de ‘kunst van het leven’? Marina Wiegel uit Zuid-Scharwoude stelt het publiek deze vraag middels haar gedicht ‘kunst’. De avond was een speelse afwisseling tussen verhalen en gedichten, met allen een verschillend kaliber. De muzikale omlijsting werd verzorgd door duo Eva Former en Maurice de Jong.

Van te voren hadden de deelnemers al flink gerepeteerd en dat was te merken. “Ik vond met name de timing van Wim erg goed!” aldus Marieke Neesen. Deze schrijver/dichter, voluit Wim Meyles genaamd, wist het publiek te vangen met zijn ludieke verhaal over vrouwen die zich teveel met hun
partner bemoeien, en over grappige hobby's. Ben Wansink had van elke deelnemer een grote kleurige tekening gemaakt met een persoonlijke touch, die tijdens de uitvoering getoond werd.

Wouter van Mispelaar, winnaar van de jongerenschrijfwedstrijd (met als thema ‘Fantasy in Langedijk’)  kreeg een prijs overhandigd, bestaande uit enkele boekjes.

Ook Afra Beemsterboer, Thea Houtenbos, Lousette Bleekendaal, Ronald Kraayeveld, en Leo Zonneveld waren aanwezig om voor te dragen uit eigen werk. Schrijver Aris Bouwens kon deze avond niet aanwezig zijn en werd vervangen door Klaas Jan Bak die een Westfries verhaal oplas.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl