Langedijk Centraal


Een uitkering aanvragen bij Halte Werk kan voortaan online. De sociale dienst van Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk heeft de digitale dienstverlening hiermee verder uitgebreid. Gevolg is dat een bezoek aan Halte Werk niet altijd meer nodig voor de aanvraag van een bijstandsuitkering.

De nieuwe service is een logisch vervolg op de digitale afhandeling van aanvragen voor bijzondere bijstand en ‘Mijn Halte Werk’, de service waarmee men na inloggen bijstandszaken kan regelen en inzicht kan krijgen in betaaloverzichten, jaaropgaven en persoonlijke informatie die Halte Werk heeft.

Jack Rutten, interim directeur Halte Werk is blij met de stap: "Inwoners en klanten verwachten steeds meer dat zij diensten online kunnen regelen. Het is logisch dat waar we kunnen wij aan deze wens tegemoetkomen. Halte Werk kijkt continu waar we gemak kunnen bieden. De digitale aanvraag bijstandsuitkering is een mooie aanvulling op onze bestaande dienstverlening." Rutten geeft daarbij aan dat mensen zonder computer of voldoende kennis van de online wereld terecht kunnen in de bibliotheek. "Ook staat Halte Werk onverminderd voor hen klaar in geval van problemen."

Halte Werk is de sociale dienst van de gemeenten Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk. De organisatie voert de Participatiewet, schuldhulpverlening en aanverwante regelingen uit voor deze gemeenten. Daarnaast werkt Halte Werk op het gebied van jongeren en zelfstandigen ook voor andere gemeenten.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl