Langedijk Centraal


Met het in beweging zetten van een graafmachine gaf Pieter Dijkman, bestuurslid van Recreatieschap Geestmerambacht en Alkmaars wethouder, vrijdag het officiële startsein voor de aanleg van Natuurpark Geestmerloo. In het voorjaar zal het park klaar zijn.

Het nieuwe gebied maakt deel uit van het Geestmerambacht. In het natuurpark komen waterpartijen, een zes meter hoge heuvel, wandelpaden én een plek voor natuurbegraven en het 'Bos der Omarming'. Voor honden wordt een uitlaatplaats met zwemplek ingericht. Schapen zullen gaan zorgen voor de begrazing van het park en de wijdere omgeving.

In het ontwerp van Geestmerloo is ook een natuurspeelplaats getekend. Om deze speelplaats een leuke, avontuurlijke en uitdagende plek te laten zijn, krijgen een aantal groepen van twee basisscholen in Daalmeer een lesprogramma, waarbij ze zelf een speelplaats kunnen ontwerpen. Het leukste idee wordt uitgevoerd.

De inrichting van de zuidwestelijke helft van het natuurpark is mede mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van de provincie. Meer info op geestmerambacht.nl en op natuurbegraafplaats-geestmerloo.nl.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl