In het herindelingsontwerp voor Langedijk en Heerhugowaard is veel aandacht voor kernenbeleid. "Maar het kernenbeleid is eigenlijk niks nieuws. Daar zijn we continue mee bezig", zeggen wethouders John Does en Nils Langedijk in Stadsnieuws van Heerhugowaard. Maar gezien de grootte van de toekomstige fusiegemeente, moet hier volgens hen nog meer op ingezet worden.

Does en Langedijk gaan op 1 januari alvast aan de slag om de betrokkenheid van inwoners, ondernemers en andere betrokkenen nog meer te structuren in de vorm van dorpsvisies. "Dat wordt maatwerk". Collega Ad Jongenelen draait inmiddels maandelijkse spreekuren in Sint Pancras en Koedijk. "We willen in overleg met onze inwoners nagaan of dat in andere kernen ook wenselijk is. Maar daar zijn wellicht ook andere mogelijkheden."

Als mooi voorbeeld van succesvol kernenbeleid met burgerparticipatie in Heerhugowaard haalt John Does de facelift van De Noord aan. De kern dreigde leed onder een gebrek aan woningen en voorzieningen. Op initiatief van inwoners werd het tij gekeerd en daarbij faciliteerde de gemeente alleen maar. Does en Langedijk zien graag een dergelijk beleid in heel de fusiegemeente.
Pin It
Bekeken: 1901x
https://ee.itk.ac.id/data/