Langedijk Centraal


Museum BroekerVeiling mag zich volgend jaar opnieuw 'Kidsproof' noemen. Het museum in Langedijk kreeg gemiddeld een 8,49 van jonge museuminspecteurs. "Ik vond de rondvaart heel leuk. Maar de veiling was echt heel cool die vond ik het leukste. Ik zou er echt eens heengaan als je er nog niet bent geweest!", aldus een enthousiaste inspecteur.

Ruim 12.000 keer werden alle Nederlandse musea het afgelopen jaar onder de loep genomen door meer dan 4.000 museuminspecteurs, oftewel kinderen onder 13 jaar die een beoordeling gaven via museumkids.nl. De Broekerveiling werd 78 keer beoordeeld. De titels gaan naar musea die minimaal een 8 scoorden en werden onlangs uitgereikt tijdens de Museumkids Awards in het Archeon in Alphen aan de Rijn. Te midden van de top-10 museuminspecteurs reikte presentatrice Kim-Lian van der Meij de prijzen uit. Ook werd het negende inspectieseizoen gestart, dat tot en met 25 oktober 2020 loopt.

Naast de zestig Kidsproof Musea is ook de Museuminspecteur van het Jaar bekend gemaakt: de 11-jarige Mpho uit Spijkenisse. Zij verdient de titel vanwege haar inhoudelijke inspecties: "Mpho geeft heel positieve en bruikbare feedback. Zo zegt ze bijvoorbeeld dat het fijn zou zijn als de openingstijden worden verruimd zodat je na school nog naar een museum kunt en dat het fijn zou zijn als er meer familieaanbod zou zijn", aldus het juryrapport.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl