Langedijk Centraal


GroenLinks Langedijk trekt opnieuw bij het college aan de bel over de zeer hoge uitgaven aan extern personeel. Uit kwartaalcijfers blijkt dat het het jaarbudget van 1.295.000 euro na drie kwartalen overschreden is met maar liefst 2.246.000 euro. Langedijk spendeert dus grofweg per kwartaal een compleet jaarbudget. En dat terwijl 2018 ook al duur was.

"De slotwijziging 2019, op 15 november gepubliceerd, is normaal gesproken de plek, waar tegenvallers en meevallers ten opzichte van de begroting door het college aan de raad gerapporteerd worden", schrijft GroenLinks. "Hier wordt slechts een enkele overschrijding van het budget voor de inhuur van extern ingeleend personeel ten bedrage van 221.000 euro gemeld. Een wel erg summiere verklaring."

De partij erkent dat de fusie met Heerhugowaard extra inhuur van externen behoeft, en dat ze ook nodig waren omdat het vinden van vast personeel "niet goed is gelukt", maar de kosten rezen vorig jaar met 4 miljoen euro al de pan uit en dit jaar koerst de gemeente af op krappe 5 miljoen.

GroenLinks vraagt het Langedijker college nu welke maatregelen genomen worden om een verder oplopen van deze voor de raad oncontroleerbare uitgavepost te stoppen en welke firma’s bij de inhuur betrokken zijn.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl