Langedijk Centraal


Er is al een aantal jaren sprake van een facelift voor het Havengebied in Broek op Langedijk, maar wanneer die er werkelijk gaat komen blijft onduidelijk. Tijdens de forumvergadering Dorp & Ruimte op dinsdag wilde verantwoordelijk wethouder Ad Jongenelen geen data prikken, omdat hij liever heeft dat de opzet goed gebeurt, met participatie van alle belanghebbenden.

In 2016 maakte de gemeente 100.000 euro voorbereidingskrediet vrij. Zo'n 2,5 jaar later kregen de plannen vorm. Op 13 maart konden belanghebbenden hun inzichten konden geven. Daaruit maakte bureau Urbis drie 'inspiratiemodellen'. Op 19 juni vond een tweede ronde plaats waarop aanwezigen de modellen in vier groepjes verder konden uitwerken met puzzelstukjes. Op 4 juli deed de gemeente daar verslag van.

Daarna werd het stil rond het 'masterplan' en leek de vaart er weer uit. Maar wethouder Jongenelen verklaarde dinsdag dat er nog een aantal onderzoeken en er komt nog een gesprek, waarvan hij verwacht dat deze 'redelijk goed' zal verlopen, aldus het NHD. Om te voorkomen dat ontwikkelingen niet stroken met het masterplan wil het college voor 2020 een voorbereidingsbesluit voor het gebied nemen. Dit vond het forum acceptabel, al stelde VVD-raadslid Bianca Bus dat het wel de laatste moest zijn.

Plannen voor de westrand van Sint Pancras schieten zeker niet op. Het college wil hiervoor dan ook een nieuw voorbereidingsbesluit. Het forum vindt het ook tijd om eens door te pakken met het vuurwerkbeleid.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl