00:00
55
00:00


Het duurde bij elkaar bijna twee jaar, maar maandag is dan eindelijk de zo gewenste brug bij de basisscholen Koolvlet en De Phoenix in Broek op Langedijk feestelijk geopend. Bijzonder is het initiatief voor de 'langzaamverkeerbrug' helemaal kwam van leerlingen. Bovendien waren ze betrokken bij het ontwerp.

De leerlingenraad van De Phoenix en De Koolvlet mag trots zijn op zichzelf. 's Ochtends en in de middag is het een grote drukte met auto's, fietsers en lopende leerlingen bij de Keppelsloot. Iedereen moest over één brug. Te gevaarlijk vond de leerlingenraad, en dus bedachten ze een oplossing: een eigen brug tussen het schoolplein en de parkeerplaats aan de andere kant van het water. Daarna klopten ze zelf aan bij raadsleden en de verantwoordelijk wethouder, die destijds enthousiast reageerden.

Een vorige leerlingenraad had al eens een brug bedacht, maar die bleek te lang en daarmee te duur. Bovendien was het ontwerp minder veilig door verder uit elkaar staande leuningen. De nieuwe brug is eenvoudig maar doeltreffend. De leerlingenraad is blij: "Ik vind het een mooie brug, en heel belangrijk", stelt de 11-jarige Rinus. "We zijn gewoon blij dat 'ie er is", vertelt de 8-jarige Kayleigh.

 

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl