00:00
55
00:00


Dinsdagochtend werd in het huis van de gemeente in Zuid Scharwoude de zienswijze van de Dorpsraad Sint Pancras aangeboden aan wethouder Ad Jongenelen en burgemeester Leontien Kompier. Het bleek een flinke envelop te zijn die heel wat inzet vertegenwoordigd. "Het is wel het resultaat van een heleboel werk en een zienswijze die heel compleet is en de essentie goed vertegenwoordigd.", zegt voorzitter van de dorpsraad Erik Kroese tegen Langedijk Centraal.

Naar de toekomst toe wordt vooral gekeken naar een bundeling van krachten met Alkmaar of wellicht zelfs de provincie en de hoop op 'betere' inzichten in Langedijk. Bij het resultaat van de petitie, waarbij 55% van de Sint Pancrassers aangaf bij Alkmaar te willen horen, wil Kroese zich ook nog niet zomaar neerleggen. "Nog niet iedereen is bezocht en er komen nog steeds handtekeningen binnen. We hadden het misschien binnen drie weken moet afmaken maar de vakantie stond ook voor de deur."

Burgemeester Kompier sprak bij de overhandiging waardering uit over het betrekken van zoveel inwoners, ze wil desgevraagd nog niet denken in 'winnaars en verliezers': "Het is nu tijd om in gesprek te zijn en te blijven. Op de avond dat de uitslag bekend werd heb ik ik ook veel suggesties gehoord waar we elkaar versterken. Het zou mooi zijn als dat nu op papier staat, we gaan het met belangstelling lezen."

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl