De afdeling van De Zonnebloem in Langedijk-Noord is in gevaar. De nationale vereniging zet zich in voor mensen met een lichamelijke beperking en mensen voor wie sociaal isolement op de loer ligt. In Noord-Scharwoude en Oudkarspel gaat het om 130 gasten met een gemiddelde leeftijd van 85 jaar. Er is al een wachtlijst vanwege vrijwilligerstekort, maar ook de steun aan de bestaande gasten staat flink onder druk.

De Zonnebloem helpt mensen om van het leven te genieten met activiteiten zoals een spelletjesmiddag en uitstapjes. Er is geen lidmaatschap, gasten dragen deels bij aan de activiteiten waaraan ze deelnemen. Een groot deel van de kosten wordt gedekt door sponsoren. Ook wordt geld verzameld via de Rabo Clubkas actie met de verkoop van Zonnebloemloten. De voornaamste kostenposten zijn het vervoer met bussen met een rolstoellift, vergoeding van gereden kilometers en het financieel vrijhouden van de vrijwilligers.

Gelukkig is er steun toegezegd vanuit afdeling Geestmerambacht, maar de nood blijf hoog in Langedijk-Noord. "De huidige afdeling is in handen van  slechts veertien vrijwilligers. Het driekoppige bestuur heeft gezegd te willen stoppen, omdat het niet meer ging", aldus Chris Feenstra, die de voorzittershamer tijdelijk overneemt. Het nieuwe ad interim bestuur bestaat verder uit penningmeester Leander Dignum, secretaris Gerrie Mencke en bestuurslid bezoekwerk Maria Boomsma.

"Het bestuur stelt zich ten doel om de afdeling op termijn weer geheel zelfstandig te laten functioneren", laat Feenstra weten. "De eerste prioriteiten zijn: een wervingscampagne voor minimaal veertien nieuwe vrijwilligers, instellen van een activiteitencommissie en het op orde brengen van de administratie." Bovendien start volgende maand een huis-aan-huis flyer-actie. De benadering van Langedijk Centraal valt onder een mediacampagne om aandacht te krijgen voor de penibele situatie.

En om activiteiten te promoten. De eerste activiteit in het nieuwe jaar is een uitstapje naar de bioscoop in Schagen. Zondag 19 januari kunnen gasten daar de film 'André Rieu: 70 Years Young' bekijken.
Pin It
Bekeken: 2675x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/