Langedijk Centraal
00:00
55
00:00


Dit jaar verscheen voor het eerst weer een grote tent op het Strand van Luna voor de 13e editie van de Waardse nieuwjaarsduik. Ondanks de mist en de kou, het was slechts één graad boven nul,  vonden 350 dapperen het een goed idee een eindje door het zeven graden koude water te rennen. Het zelfvertrouwen vooraf was wisselend.

"Waar ben ik aan begonnen" vraagt een deelneemster zich af. "Gewoon zo snel mogelijk rennen", antwoord een jonge deelnemer wanneer gevraagd wordt naar zijn techniek. "Verstand op nul en gaan" komt wellicht nog het dichtste bij de realiteit. Dit jaar heeft Heerhugowaard Sport voor het eerst de organisatie in handen. "Het is leuk als je ziet dat er zoveel deelnemers zijn", laat directeur Henk Blok weten. "Misschien kunnen we volgend jaar wel iets doen met een afterparty, de tent staat er toch."

De sfeer was inderdaad prima, ook onder de vrijwillig meewerkende brandweerlieden die niet alleen de deelnemers plagerig nat spatten, maar natuurlijk ook een belangrijke veiligheidsrol vervullen. Toch was er ook tijd voor de bijna traditionele 'koudwaterdoop', deze keer voor dat ene onfortuinlijke teamlid dat binnenkort aan de duikopleiding begint.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl