[UPDATE] Inmiddels zijn de maatregelen aangescherpt. Tot zondag waren er nog cultuur- en sportlocaties die open bleven, al of niet met een beperking tot 100 bezoekers, maar die zijn nu veelal gesloten. Daarnaast zijn vele lessen, cursussen en activiteiten die aanvankelijk door zouden gaan nu ook geschrapt. Het is voor ons niet bij te houden, dus controleer zelf de betreffende organisaties over hun beleid.

Oorspronkelijk bericht:
Ook in culturele instellingen en sportorganisaties in het HAL-gebied nemen maatregelen en volgen daar bij de richtlijnen van het RIVM. Dat betekent dus dat alles waar weer dan 100 mensen bij elkaar komen tot 1 april wordt afgelast. Theater De Vest, Podium Victorie, het Filmhuis en het Stedelijk Museum Alkmaar zijn tot 1 april dicht. Grote Kerk Alkmaar en Cool in Heerhugowaard heeft alle voorstellingen in maart afgelast, maar de lessen en cursussen van Cool gaan voor alsnog door.

Bibliotheek Kennemerwaard schrapt alle activiteiten tot 1 april. Artiance in Alkmaar geeft alleen individuele en duo-lessen. Theater De Binding in Langedijk is sowieso dicht vanwege onderhoud. De Vue bioscopen begrenzen tot 100 bezoekers per film en schrappen pauzes. HAL25 houdt zich eveneens aan het maximum. Hortus Alkmaar en Het Oude Gemaal Heerhugowaard tonen voor alsnog geen beperkingen.

Alkmaar Sport houdt alle sportaccommodaties onbegrensd open. Dat zijn De Meent, Hoornse Vaart, Oosterhout, het Outdoorpark, Zwembad De Hout en het Sportpaleis. Wel zijn alle evenementen en het programma Sport Vitaal tot 1 april afgelast en wordt gevraagd om bij klachten aan de luchtwegen niet te komen. Mogelijk hebben sportverenigingen die van de accommodaties gebruik maken hun eigen beleid.

Heerhugowaard Sport begrenst het vrijzwemmen in de Waardergolf tot 100 bezoekers. Daarnaast worden de meeste zwemlessen tot 1 april geschapt, net als de disco. Doelgroepslessen zoals fitness, baby- en peuterzwemmen gaan vooralsnog door, net als SeniorenFit in De Draai. Daarentegen is de Aangepast Sporten Roulette op 17 maart in Sporthal Waardergolf geschrapt. Maandag wordt hier opnieuw overlegd.

Stichting Social Leasure / Sport Servicepunt Langedijk houdt de sporthallen Geestmerambacht, Mayersloot en Oostwal  tot 1 april alleen open voor schoolgym. Evenementen en trainingen van sportverenigingen vervallen dus. Over zwembad Duikerdel is SSL nog in overleg met de gemeente, maar in de tussentijd zijn alle zwemlessen tot 1 april gecanceld en vrijzwemmen wordt begrensd tot 100 bezoekers.

Overigens, voor wie zich had verheugd op de Landelijke Opschoondag op 21 maart: ook deze gaat niet door. Ook de Voorjaarsloop op 15 maart in Heerhugowaard en de Dijkloop op 5 april in Koedijk gaan niet door, al wordt voor de Dijkloop wel een andere datum gezocht.

Hou de diverse websites in de gaten voor eventuele wijzigingen. Zo gingen de zwemlessen bij de Waardergolf aanvankelijk nog wel door, maar werd daar donderdag ook de stekker uit getrokken.
Pin It
Bekeken: 2482x
https://ee.itk.ac.id/data/