Langedijk Centraal


"Maandag 16 maart zal de geschiedenis ingaan als een historische dag, de dag dat de minister-president ons allemaal toespreekt over het coronavirus dat onder ons is en voorlopig ook onder ons zal blijven", schrijft Leontien Kompier, burgemeester van Langedijk in een reactie op de huidige crisissituatie. "Zoals onze minister-president Rutte het verwoordde: 'De opgave waar we voor staan is heel groot'."

"Waren de afgekondigde maatregelen in eerste instantie nog redelijk onschuldig en mochten we elkaar niet langer de hand schudden, de afgelopen dagen zien we dat de maatregelen per dag kunnen verschillen", vervolgt Kompier. "Op dit moment zijn we getroffen door een heel pakket aan maatregelen die fors ingrijpen in onze samenleving. De scholen dicht, alle horeca gesloten. Zoiets hebben we nog nooit meegemaakt! (...) Ik vraag u met klem om deze maatregelen na te leven. Niet alleen voor u zelf, maar zeker ook voor de mensen om u heen."

"Voor horeca-, maar ook voor vrijwel alle andere ondernemers, zijn de door het kabinet genomen maatregelen keihard", erkent Kompier. "Ook voor de ouderen onder ons voor wie alle sociale activiteiten wegvallen, zijn het moeilijke tijden. Het vraagt veel van de flexibiliteit van ouders en werkgevers om goed om te gaan met de sluiting van scholen en kinderopvang. Daarnaast zijn er vele andere inwoners die op welke manier dan ook getroffen worden door de maatregelen. Het raakt ons allemaal."

Maar Kompier ziet ook hartverwarmende lichtpuntjes in Langedijk, zoals de Facebookgroep Coronahulp Langedijk. "Dat geeft mij als burgemeester en ons als college veel vertrouwen. Vanuit de gemeente willen we het verbinden van vraag en aanbod, nieuwe initiatieven of andere mooie voorbeelden, graag ondersteunen. Vooralsnog moedig ik u aan om vooral zelf initiatief te nemen. (...) Heeft u tijd over, bent u bereid iets voor uw mede dorpsgenoten te doen, laat het ons weten." Daarbij belooft ze dat de gemeente haar inwoners niet in de steek laat.

"Langedijkers staan erom bekend dat ze omzien naar elkaar, ze zijn onderling sterk verbonden", stelt de burgemeester trots. "Steun elkaar en help waar het kan of nodig is. Daar wil ik u bij voorbaat al voor bedanken en ook wil ik namens ons gemeentebestuur onze waardering uitspreken voor u allen en in het bijzonder voor allen waar nu een extra beroep op wordt gedaan."

"Ten slotte, Mark Rutte zei: 'We laten u niet in de steek!' schrijft Kompier afsluitend. "Een uitspraak waar wij, vanuit ons gemeentebestuur graag bij aansluiten. Ook wij laten u niet in de steek. 'Samen komen we deze moeilijke periode te boven!'" (foto: Wiki / David Sülter)

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl