De Coronacrisis leidt, opnieuw, tot een onaangename maatregel. Donderdagavond werd duidelijk dat alle verpleeghuizen per direct de deuren moeten sluiten voor iedereen behalve het zorgpersoneel. Net als al die andere verpleeghuizen ontkomt dus Forum II van de Viva Zorggroep in Heerhugowaard er niet aan.

Dat betekent dus dat bewoners geen bezoek meer mogen ontvangen van familie en vrienden. "Dat is extra verdrietig voor de bewoners", zegt activiteitenbegeleidster Daniëlle van Keulen: "Het werkt trouwens twee kanten op, ook voor de familie is het een droevige situatie. We laten de bewoners daarom nu videobellen met hun familie en vrienden via een tablet. Die geven ze aan elkaar door."

Maar de maatregel betekent ook dat vrijwilligers niet meer naar binnen mogen terwijl Forum II, net als veel verzorgingshuizen, zwaar op deze mensen leunt. "Dat is een groot gemis. Ons verplegend personeel moet nu naast hun zorgtaken proberen ook wat tijd vrij te maken voor activiteiten met de bewoners. Een oudere bewoonster die vaak Rummikub speelde met een vrijwilliger moet het nu met mij doen. Maar ik heb eigenlijk geen tijd", vertelt Daniëlle, die ook vrijwilligerscoördinator is, aan Heerhugowaard Centraal.

Het verplegend personeel staat dan ook flink onder druk, zo besluit ze: "Maar we hebben een geweldig team. Iedereen denkt goed mee en we steunen elkaar door en door. Niemand van de bewoners en niemand van het personeel is ziek, we houden ons strikt aan het protocol. Zo houden we het virus buiten de deur".
Pin It
Bekeken: 2217x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/