Langedijk Centraal


Het college van Langedijk heeft onderstreept dat alle maatregelen van de Rijksoverheid omtrent het coronavirus zullen worden uitgevoerd. Niet alleen de alom bekende beperkingen die worden gehandhaafd middels een noodverordening, maar ook de extra steun voor ondernemers. Voor noodlijdende ondernemers zegt het college bovendien aanvullende steun toe.

Het college beseft zich dat ondersteuning slechts een kleine handreiking is in deze crisissituatie. Het is ook bedoeld als een teken van betrokkenheid. De lokale maatregelen bestaan uit het matchen van bedrijven om elkaar te ondersteunen, betalingsuitstel voor gemeentebelastingen en coulante vordering door belastingorganisatie Cocensus. Pas in de 2e helft van 2020 worden aanmaningen gestuurd als nog niet is betaald, en worden pas weer aanslagen gestuurd.

Gemeente Langedijk heeft een speciale coronapagina. Voor nationale overheidssteun heeft Halte Werk een webpagina opgesteld met informatie. Hierin worden zzp'ers en mkb'ers onder andere verwezen naar het KVK Coronaloket en de website van de Rijksoverheid, waarop veel algemene informatie is te vinden.

In samenwerking met Ontwikkelingsbedrijf NHN werken gemeenten in de regio naarstig aan een online forum voor ondernemers.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl