Langedijk Centraal


Ook door de 74ste editie van de Profronde van Noord-Holland die op 13 en 14 juni verreden zou worden gaat door de coronacrisis een streep. Alle grote evenementen zijn voorlopig tot 1 september verboden. "De  gezondheid van de Nederlandse bevolking is bovendien natuurlijk vele malen belangrijker dan de organisatie van een wielerwedstrijd. Wielrennen is dan slechts bijzaak", aldus voorzitter Koos Venema.

Secretaris Jan Hopman: "Het heeft ons al geld gekost. We hadden al overeenkomsten gesloten met bedrijven die de podiumwagen en de VIP-trailer zouden leveren. Daar komt nog de contributie bij die we de Topcompetitie, die de agenda van de wielerevenementen bepaalt, betalen. Het goede nieuws is dat we de winstpremie van 4.000 euro nu niet hoeven uit te betalen."

De Profronde van Noord-Holland is anders dan de naam doet vermoeden voor semi-profs en amateurs. Dit jaar zouden onder andere het opleidingsteam van Jumbo-Visma, de Noorse selectie en het Alkmaarse Abloc-team deelnemen.

De maatregelen van de overheid gelden tot 1 september, maar Hopman geeft aan dat ook na die datum de ronde niet zal worden gereden. "We kunnen er niet op vertrouwen dat tegen die tijd alle evenementen weer door mogen gaan. Het is bovendien lastig om sponsors te vinden, die hebben het ook moeilijk in deze tijd. Een ander probleem is het vergaderen. Om al die redenen hebben we de Profronde van Noord-Holland afgeblazen voor dit jaar. Alle hoop is gevestigd op een ronde in 2021."

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl