Het is onverminderd druk bij het afvalbrengstation in Oudkarspel. Dit ondanks herhaaldelijke verzoeken van de gemeente via de eigen website en social media-kanalen om uitsluitend afval te brengen als het echt nodig is, en om dat dan liefst alleen te doen. "De drukte helpt niet mee om de verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk te voorkomen."

Gemeente Langedijk adviseert wederom dringend om goed af te wegen of een trip naar het afvalbrengstation wel noodzakelijk is, dus niet zomaar voor één ding. Hou er rekening mee dat er maximaal vijf tot zeven bezoekers op het terrein zijn toegestaan om de veiligheid te waarborgen. Die maatregel brengt nog wel eens wachttijden met zich mee. "Dit willen we graag voorkomen, in het belang van uw gezondheid en die van anderen."

Niet alleen in Langedijk zijn mensen druk bezig met klussen en opruimen om vervolgens hun afval weg te brengen. Ook in Alkmaar en Heerhugowaard staan soms lange rijen van auto's bij de afvalstations. (foto: gemeente Langedijk)
Bekeken: 2172x