Langedijk Centraal
00:00
55
00:00


Een financiële tegemoetkoming én een positief signaal. Dat geeft de stichting Lief Langedijk af aan het verenigingsleven. Door de verkoop van T-shirts, speciaal ontworpen door SMP SportsCare in Heerhugowaard, wil de stichting geld een noodfonds vullen waarop clubs in moeilijkheden een beroep kunnen doen.

Maandag zijn de eerste van de in totaal tweeduizend shirts bedrukt. Ondernemer Jan Kramer van SMP kwam samen met Lief Langedijk op het idee om tijdens deze coronacrisis een shirt te maken. "Het verenigingsleven is niet alleen voor mijn bedrijf heel belangrijk, maar is -denk ik- voor alles en iedereen heel belangrijk", aldus Kramer tegen mediapartner NH Nieuws.

Marieke Neesen, secretaris van de stichting Lief Langedijk, overhandigde maandagmiddag bij TV Tulp in Oudkarspel de eerste shirts aan de wethouders Reijven en Nieuwenhuizen. De stichting neemt er zelf 200 af en geeft die weg aan mensen die weinig te besteden hebben.

De shirts zijn vanaf donderdag op diverse plaatsen in Langedijk te koop. Ze kosten tien euro per stuk. Na aftrek van de kosten blijft er vier euro per shirt over voor het noodfonds dat Lief Langedijk beheert. Alle soorten verenigingen die het financieel zwaar hebben, kunnen er een beroep op doen.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl