Het aantal coronapatiënten uit regio Alkmaar dat is opgenomen (geweest) in het ziekenhuis is sinds maandag toegenomen van 92 naar 95. In de afgelopen midweek werden gemiddeld zeven ziekenhuisopnames per dag gemeld. Het gemiddelde tussen zaterdag en dinsdag is vier.

Alkmaar, Langedijk en Heiloo meldden ieder een nieuwe ziekenhuisopname in verband met covid-19 en komen daarmee uit op totalen van respectievelijk 36, 14 en 8 patiënten. Geen nieuwe meldingen kwamen er vanuit Heerhugowaard (22) en Bergen (15).

Nationaal nam het totaal aantal gemelde patiënten dat opgenomen is (geweest) in het ziekenhuis toe met 292 naar 7.427. Dat zijn er zo'n 40 meer dan de twee dagen ervoor. Het aantal door ziekenhuizen gemelde sterfgevallen steeg scherp met 234 naar 2.101. Dat is ruimschoots het hoogste aantal sinds de corona-uitbraak. Daarbij moet gezegd worden dat de hoeveelheid meldingen de twee voorafgaande dagen juist relatief laag was en er dus vermoedelijk een vertraging was in het aantal meldingen. Desalniettemin is nu duidelijk dat er de laatste dagen helaas toch nog geen sprake was van een lichte neerwaartse trend.

PS: mensen die thuis sterven worden niet opgenomen in de statistieken en sterfgevallen in verpleeghuizen dikwijls ook niet. Aan de hand van algemene sterftecijfers van het CBS schat het RIVM in dat het werkelijke aantal overleden coronapatiënten twee keer zo hoog kan zijn.
Pin It
Bekeken: 2100x
https://ee.itk.ac.id/data/