Langedijk Centraal
00:00
55
00:00


Ook al is Hogeschool Inholland in Alkmaar gesloten door de corona-maatregelen, in het lab maken de 3D-printers lange dagen. De school heeft al haar printers vol aan staan om beschermingsmiddelen te maken voor de zorg. Inholland is voor de productie de samenwerking aangegaan met Makers4all. Dit netwerk van 3D-printer-bezitters, de zogenoemde makers, stelt hun apparatuur belangeloos ter beschikking om de tekorten aan beschermingsmiddelen in de zorg weg te werken.

Het gaat dan om face-shields, deuropeners en clips voor mondkapjes. Bij Makers4all werken ontwerpers, zorgspecialisten en de makers landelijk samen om zorgpersoneel van passende hulpmiddelen te voorzien. In Noord-Holland zijn inmiddels 49 makers actief. Dat heeft al tot ruim 4000 producten geleid. Tien procent daarvan komt van de printers van de hogeschool.

Mark Wokke en Nol Graas, twee docenten van Inholland, waken per toerbeurt over de 3D-printers. Naast dat de school de apparatuur gratis ter beschikking stelt, is ook hun inzet vrijwillig. "We proberen 24/7 te produceren, ook in de weekenden en tijdens komende meivakantie", vertelt Wokke aan mediapartner NH Nieuws. "Net zolang tot de vraag blijft aanhouden." De hogeschool levert de geprinte hulpmiddelen aan het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk, Dijklander in Purmerend, ACTA in Amsterdam en fysiotherapie- en tandartspraktijken in onder andere Castricum, Alkmaar, Purmerend en Hoofddorp.

Voor vragen, bestellingen of verbeteringen zijn beide docenten te mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl