Langedijk Centraal


Het RIVM heeft na grondig onderzoek bevonden dat kinderen maar een zeer beperkte rol spelen bij het overdragen van het coronavirus. Daarom heeft het kabinet besloten dat vanaf 11 mei de basisscholen weer opengaan, en dat woensdag kinderen tot en met 18 jaar weer mogen trainen, waarbij ze boven 12 jaar nog afstand moeten houden. Welke sport het ook is, voorlopig mogen er nog geen wedstrijden gedaan worden. Een rondje langs een aantal voetbalvelden.

Joey Beers, wedstrijdcoördinator jeugd van Hugo Boys in Heerhugowaard weet dat de kinderen van alle jeugdteams staan te trappelen om weer te beginnen. "Maar voorlopig doen we nog even pas op de plaats. Wij zijn een zeer open vereniging, van alle kanten bereikbaar. Het bestuur is nog in overleg met de gemeente en zal een manier moeten vinden om te zorgen dat er geen ouders of andere mensen meekomen met de kinderen".

Bij BOL in Broek op Langedijk zijn ze ook nog in overleg met de gemeente. Ralph Bellekom, verantwoordelijk voor de Meisjes Onder 11 en de Meisjes Onder 9: "Als er goede afspraken uitkomen en de trainers zien het zitten gaan de meiden weer lekker aan de gang. Of er ook kinderen die geen lid zijn van onze club bij ons komen trainen, zoals ze landelijk bedacht hebben, moeten we nog afwachten. Daar buigt het bestuur zich over".

Kolping Boys Alkmaar heeft een intern protocol opgesteld en heeft ook contact met de gemeente. Jan Beuckens, verenigingsmanager: "Wij zijn een grote club, we hebben honderden kinderen onder 12 jaar. Ze staan echt te springen om weer een balletje te trappen. Er is druk heen en weer gemaild, en ze staan ook al letterlijk voor de - gesloten - poort". Voor het geval er ouders meekomen heeft Kolping een oplossing gevonden. "De trainers halen de kinderen op bij het parkeerterrein, ouders komen het complex niet op. Na de training brengt de trainer de kinderen terug naar de auto's".

Jeugd van 13 tot 18 jaar mag ook weer gaan trainen maar moet 1,5 meter afstand houden. Bij de drie clubs zijn ze het erover eens dat dat niet haalbaar is. (foto: Pexels)

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl