Langedijk Centraal


Ruud Alwart van Mejiro Gym in Heerhugowaard baalt als een stekker. De compleet volgeboekte les die woensdagmiddag buiten zou plaatsvinden, mocht niet doorgaan. De kickbokstrainer ontving een telefoontje van de gemeente met de mededeling dat de noodverordening nog niet was aangepast op het buiten trainingen geven die normaal binnen plaatsvinden.

"Ik ben echt heel erg teleurgesteld", verzucht Ruud tegenover mediapartner NH Nieuws. "Al die kids hadden zoveel zin om eindelijk weer naar buiten te gaan en samen te trainen. Niet alleen de kinderen, ook de ouders waren eraan toe."

"Ik heb een goed contact met de gemeente, maar het is nu een week geleden dat de landelijke overheid heeft aangegeven dat sportclubs weer open mogen voor kinderen. De Veiligheidsregio en de gemeente hadden eerder moeten anticiperen. Het lijkt alsof er achter de feiten wordt aangelopen. Morgen gaat de gemeente vergaderen en er een klap opgeven. Ik had niet verwacht dat dit totaal niet synchroon loopt."

Ruud had zich wél compleet voorbereid op alle coronamaatregelen. "Ik heb spandoeken laten maken, markeringen op de grond laten aanbrengen. Ik vind het allemaal overdreven maar als daarom gevraagd wordt dan doe je dat."

De kickbokstrainer zag er tegenop om al zijn leerlingen weer af te moeten bellen. Voordat het zo ver was zei hij: "Ik ga iedereen even flink teleurstellen en het slechte nieuws brengen. We gaan evengoed spandoekje plaatsen op grasveld, hebben we dat in ieder geval gehad, maar ik word er niet vrolijk van."

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl