Om iedereen zoveel mogelijk te laten genieten van de wateren in Langedijk, zijn vaarregels in het leven geroepen. Helaas worden die niet altijd opgevolgd, dus zo nu en dan grijpen BOA's en de politie in volgens een lik-op-stukbeleid. "Maar er moet altijd ruimte blijven voor een gesprek, om er met elkaar voor te zorgen dat de regels worden opgevolgd", aldus wethouder Ad Jongenelen.

Daarom organiseerde Jongenelen twee videogesprekken met bewoners, waaronder een aantal jongeren. "Ik beluister soms frustratie over onze handhaving of de vaarregels an sich. Aan de andere kant hoor ik ook de wil en ideeën om er samen voor te zorgen dat het water een plek is om met elkaar van te genieten."

Er is met de bewoners aan het water en recreatieve vaarders afgesproken de regels en de handhaving na het vaarseizoen te evalueren. Omdat in beide gesprekken positieve ideeën zijn aangebracht is de evaluatie zowel met mensen die aan het water wonen als met mensen die er recreatief van willen genieten.

Op gemeentelangedijk.nl zijn de regels en aanbevelingen te vinden voor de recreatievaart en zwemmen in open wateren. (foto: VisioPic)
Pin It
Bekeken: 1335x
https://ee.itk.ac.id/data/