Tijdens de werkzaamheden voor de aanleg van het LARGAS-verkeersplein in de N504 tussen Noord-Scharwoude en Oudkarspel is een mooie archeologische vondst gedaan. Aannemer Van Gelder B.V. stuitte op een vloer, die onderdeel was van een oude kelder. Ook zijn de restanten van een rund of paard aangetroffen. De vondsten dateren, volgens de eerste schatting, uit de 18e of 19e eeuw.

De aangewezen archeologe heeft alle sporen inmiddels in kaart gebracht en monsters verzameld voor verder onderzoek, waaronder de precieze datering. Zodra meer informatie bekend is over de vondsten, laten de provincie en Van Gelder dat weten.

Voor de aanleg van het LARGAS-plein en de rotonde even verderop is de N504 ter plaatse vanaf vandaag drie weekenden dicht tussen vrijdag 20:00 tot en maandag 05:00 uur. Verkeer wordt via verkeersregelaars en borden omgeleid. De kruisingen Spoorstraat en Voorburggracht zijn echter nooit gelijktijdig gestremd.

Het werk duurt daarna gefaseerd nog tot 8 juni op werkdagen en één weekend, zonder dat de weg afgesloten wordt. Op werkdagen wordt gewerkt tussen 07:00 uur en 17:00 uur (soms ook ’s nachts). Bij onvoorziene omstandigheden zoals slecht weer is een uitloop mogelijk tot 22 juni. Er kan enige verkeershinder zijn.

Het Servicepunt van de provincie is bereikbaar via 0800-0200600 (gratis) en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het werk is te volgen via noord-holland.nl en Twitter @ProvincieNH. Ook is er een app beschikbaar via vangelder.com. Tijdens werkzaamheden in weekenden en ‘s nachts geldt het noodnummer van Van Gelder: 06-38074267. Dinsdagen tussen 10:00 en 11:00 uur is dit nummer ook voor een spreekuur. (foto's: Provincie Noord-Holland)
Pin It
Bekeken: 1562x
https://ee.itk.ac.id/data/