De gemeente en de Voedselbank Langedijk stoppen vrijdag met hun inzameling van voedsel. De actie was onder meer gestart omdat er een tekort aan houdbare producten was ontstaan. Door 'hamsterwoede' in supermarkten eerder in deze coronacrisis, bleef er veel te weinig over voor de voedselbanken. Er is inmiddels weer voldoende aanvoer van producten.

Het hamsteren en de tijdelijke sluiting van distributiecentra van de voedselbanken maakten dat er tekorten ontstonden bij de uitgifte van voedsel in Langedijk. Samen met de gemeente startte de Voedselbank Langedijk daarom met de 'corona-inzamelingsactie'. Oranje containers waarin houdbare producten achtergelaten kunnen worden, werden onder andere bij De Binding geplaatst, maar na vrijdagmiddag verdwijnen ze weer. Dan stopt de actie.

Tegen Rodi media zegt Carla van Hoorn van de Langedijker Voedselbank: "Nu de distributiecentra weer zijn geopend, is er voldoende aanbod. Ook producten uit de regio van vaste leveranciers die we altijd al binnen kregen, en de opbrengst door toedoen van lokale en landelijke acties, hebben ons goed gedaan".
Bekeken: 1589x