Naar aanleiding van de versoepeling van de coronamaatregelen richt burgemeester Leontien Kompier zich in een open brief tot de inwoners van Langedijk. "Het betekent wel dat het ons met elkaar is gelukt om de verspreiding in te dammen. Dat is een groot compliment aan de samenleving en aan de Langedijkers. Ik vind dat u trots kunt zijn op uzelf en ik ben trots op ons allemaal in Langedijk", zo is te lezen. Zij benadrukt in de brief wel dat het virus nog niet overwonnen is.

Kompier roept daarom iedereen op om zich de basisregels en maatregelen te houden in de anderhalve meter samenleving. Ook het 'nieuwe normaal' is volgens haar alleen te realiseren als iedereen meedoet. In het Langedijker straatbeeld zullen daarom als geheugensteuntje borden verschijnen op plaatsen waar veel mensen samenkomen.

De burgemeester heeft ook oog voor voor degenen die niet meeprofiteren van de verbeterende situatie, ondernemers of verenigingen die in financiële nood zitten. "Namens het college spreek ik ons respect uit naar alle inwoners, ondernemers en organisaties van Langedijk en onze waardering voor de veerkracht, flexibiliteit en saamhorigheid die wij zien en hebben gezien. Ook in Langedijk zijn mensen ziek of zelfs overleden. We ervaren ook de nare en verdrietige kant van het virus. We leven met u mee en wensen u sterkte". Ze besluit met een oproep aan alle Langedijkers om het gezonde verstand te blijven gebruiken.
Bekeken: 1344x