Langedijk Centraal


Als Hemelvaartsdag inderdaad de eerste echte zomerse dag wordt die volgens het weerbericht mag worden verwacht, dan wordt een wandeling door de natuur van het Noordhollands Duinreservaat van PWN nog steeds afgeraden. "Het advies is nog steeds om zo veel mogelijk op rustige momenten te komen", aldus woordvoerder Malu den Blanken van PWN: "Als je morgen bij de ingang ziet dat veel mensen hetzelfde idee hebben gehad, keer dan om en kom dan een andere dag eens terug."

De coronaregels worden pas op 1 juni verder versoepeld, daarom geeft PWN opnieuw het dringende advies om de drukte niet op te zoeken. PWN beseft dat veel mensen op Hemelvaartsdag de behoefte zullen hebben om buitenshuis van het mooie weer te genieten. De natuurbeheerder maakt zich zorgen dat ondanks de geldende corona-maatregelen de drukte zal toenemen en de veiligheid in het gedrang komt.

Volgens Den Blanken houden de boswachters voortdurend in de gaten hoeveel bezoekers aanwezig zijn in het 5.300 hectare grote natuurgebied van Wijk aan Zee tot aan de Schoorlse Duinen: "Zij staan continu in contact met de Veiligheidsregio's. Komt de veiligheid in het geding en worden de RIVM-richtlijnen niet nageleefd dan kan de veiligheidsregio besluiten om natuurgebieden volledig af te sluiten voor publiek."

Ook voor het aankomende Hemelvaartweekend geldt de oproep om drukte in de duingebieden te voorkomen. Den Blanken herhaalt het verzoek van het Paasweekend: "Voorkom drukte in het duingebied, kies hiervoor een rustiger moment. Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle."

Bezoekers worden tevens gewaarschuwd voor hoog brandgevaar. De duinen zijn door de zeer geringe regenval erg droog. (foto: PWN)

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl