Het college van B&W van de gemeente Langedijk wil projecten die horen bij ‘Langedijk ontwikkelt met water’ uitwerken in een plan over samenwerking tussen partners dat doorloopt tot 2025. Het college vraagt de gemeenteraad voor deze periode jaarlijks een bedrag van 50.000 euro te reserveren voor de coördinatie van het plan.

'Langedijk ontwikkelt met water' is in 2017 gestart als een samenwerking tussen Stichting Langedijk Waterrijk en de gemeente Langedijk. Het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord stelde een procesbegeleider beschikbaar om gezamenlijk Langedijk op de kaart te zetten, te verbinden met de regio en om samen meer te bereiken.

Het college wil dat bij projecten van verschillende partners gekeken wordt of er werk gecombineerd kan worden. Als bijvoorbeeld een sloot, oever of brug onderhoud nodig heeft, kan er direct gekeken worden naar doorvaar- of recreatiemogelijkheden.

Wethouder Ad Jongenelen vindt het belangrijk om het water van Langedijk centraal te stellen: "Water is het goud van Langedijk. Niet alleen wij als gemeente, maar ook inwoners, ondernemers, organisaties en andere overheden zien kansen om projecten samen te ontwikkelen met water". Het plan dat loopt tot 2025 maakt de visie van de gemeente duidelijk. Langedijk kan zich zo verder ontwikkelen als aantrekkelijke gemeente voor bewoners, bedrijven en bezoekers.

Ook in regionaal verband zet de gemeente zich in voor ‘Langedijk ontwikkelt met water’. Zo is de Visie Waterschakel HAL geschreven in samenwerking met Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, Heerhugowaard en Alkmaar om te komen tot betere vaarverbindingen in de regio. Doel hiervan is om samen met de provincie te werken aan een versterking van de recreatieve mogelijkheden van wateren in de regio Alkmaar. (foto: gemeente Langedijk)
Bekeken: 1611x