Tijdens het Forum Mens, Samenleving en Financiën van gemeente Langedijk op dinsdagavond stond de coronacrisis niet als onderwerp ingepland, maar er was telkens geen ontkomen aan. Via video-verbinding werd gesproken over de gemeenschappelijke regelingen met het WNK, Halte Werk en de GGD en daar kan op dit moment nog maar gezegd worden over de kosten en andere ontwikkelingen vanwege de coronacrisis.

GGD Hollands Noorden heeft een coronateam opgezet, dat het onder andere mogelijk maakt voor iedereen om zich te laten testen. Bij positieve uitslag volgt uitvoerig contactonderzoek. Daar gaat een hoop tijd en geld in zitten, en de kosten worden gedeeld door de betrokken gemeenten. Het Rijk heeft toegezegd deze uitgaven te vergoeden, maar ze moeten wel in de boekhouding opgenomen worden.

Jolanda Krul-Brandt van het CDA gaf aan dat de raad in de eerstvolgende bijeenkomst een motie krijgt voorgeschoteld die ingaat op de problemen tussen het WNK en Halte Werk. Met name Halte Werk heeft veel te verduren gekregen door de coronamaatregelen. De organisatie ploegt nog steeds door aanvragen voor een uitkering of krediet. Als de twee organisaties niet tot een samenwerking komen zou dit financieel zeer nadelig zijn voor de gemeente en haar inwoners.
Bekeken: 1460x