Bouwbedrijf Pronk uit Warmenhuizen mag het verbrande restaurant Nieuw Westert in Egmond-Binnen gaan herbouwen. De monumentale stolpboerderij aan de Oude Schulpweg ging bijna helemaal verloren bij de catastrofale brand van 5 januari 2019.

De 17e eeuwse duinboerderij “Westert” op deze plek werd in 1936 herbouwd. Na de brand zijn de voorgevel en enkele delen van de zijgevel nog te restaureren. De rest wordt geheel nieuw gebouwd.

Pronk Bouw is een familiebedrijf dat wordt gerund door drie broers Pronk. Glenn Pronk is algemeen directeur en combineert dat met het aansturen van Pronk Restauratie. Bert Pronk stuurt binnen de groep het bouwbedrijf aan. Jongste broer Chris is verantwoordelijk voor het leidekkersbedrijf.

Eerder werk van het bedrijf is de herbouw en restauratie van de verbrande rooms-katholieke kerk in Limmen. Zowel Pronk Restauratie en Pronk Bouw gaan nu in Egmond-Binnen aan de slag.

Horecaondernemers Michiel Gooijer en Vincent Meurs, eigenaren van Gasterij Nieuw Westert maken vaart nu de bouwvergunning is verleend. Andere inbreng bij de herbouw van Nieuw Westert komt van architect Koert Argeloo uit Heiloo, Ingenieurscoöperatie 3BM uit Zwijndrecht, installatiebedrijf Kamlag uit Castricum en adviesbureau voor draagconstructies uit Broek op Langedijk.
Pin It
Bekeken: 2576x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/