Maandagmiddag werden de eerste van 171 palen in de grond geschroefd voor nieuwbouw bij de Koninklijke Vezet in Warmenhuizen. De eer om de officiële handeling te verrichten, viel te beurt aan algemeen directeur Hans Boshuizen. Hij geeft vanuit Warmenhuizen leiding aan het grootste groenten- en fruitverwerkingsbedrijf in Europa. Medio 2021 neemt Vezet op deze plek een nieuw energieneutraal kantoorgebouw in gebruik.

Heien is taboe rondom de versfabriek. De tientallen weegmachines die bij Vezet in bedrijf zijn om maaltijdsalades, vers-fruitpakketjes, verse maaltijden en pizza's samen te stellen zouden bij elke dreun verder van slag raken. Dat gaat met schroeven beter.

Bouwbedrijf Henselmans uit Noord-Scharwoude bouwt een iconisch gebouw met elementen die verwijzen naar de Langedijker zuurkoolfabriek zoals die in 1914 was opgericht. De drie verdiepingen gaan ongeveer 140 medewerkers huisvesten. Er is rekening gehouden met groei naar 200 kantoormedewerkers, "want bij Vezet denken we altijd in groei,” aldus commercieel directeur Fedde Jonker.

Naast Koninklijke Vezet zal ook de Kramer Groep zich in het nieuwe gebouw zetelen, waar ook andere bedrijven van Vezet-eigenaar Frans Kramer onder vallen. De Kramer Groep is inmiddels verspreid over Nederland actief en ook in België, Noorwegen, Zweden en Denemarken.

Vezet heeft vier fabrieken in Warmenhuizen en een locatie in Heerhugowaard. Uit de keuken van Vezet komen wekelijks meer dan 6 miljoen stuks voorverpakte verse groente- en fruitpakketten. Vezet is onder meer een belangrijke leverancier voor Albert Heijn. De vestiging in Heerhugowaard stelt voor de supermarktketen de Allerhande Box samen.
Bekeken: 2117x