Langedijk Centraal


Langedijk en Heerhugowaard lanceren een korte enquête over de fiets-en wandelwegen binnen de beide gemeenten. Ze vragen daarmee aan inwoners hoe zij de infrastructuur en parkeervoorzieningen kunnen verbeteren en vooral ook waar, wat en waarom. De anonieme resultaten worden gebruikt om in te spelen op de veranderende samenleving en een veilige en gezonde woon-en leefomgeving te creëren voor iedereen.

De gemeenten zien inwoners als ervaringsdeskundigen in het verkeer, met essentiële informatie over hun buurten en de routes die zij dagelijks afleggen. De anonieme uitkomsten worden vastgelegd in een mobiliteitsprogramma, dat de goede samenwerking tussen de gemeenten versterkt.

Waards wethouder Monique Stam: “Er is steeds meer besef dat mobiliteit duurzamer moet en kan. Denk aan de opkomst van elektrische auto’s, deelauto’s, snelle fietsroutes en toename van het openbaar vervoer. Het is nu de vraag aan onze inwoners welke bedreigingen en kansen zij zien voor de toekomst.”

Langedijker evenknie Nils Langedijk: “Ik vind het belangrijk te weten hoe inwoners van Langedijk en Heerhugowaard hun deelname aan het verkeer ervaren en wil hier graag op inspelen om te komen tot verbetering. Dit past in de visie dat we luisteren naar de wensen en ideeën van inwoners.”

De vragenlijst staat tot en met vrijdag 10 juli op gemeentelangedijk.nl/verkeersonderzoek en kan uiterlijk vrijdag 10 juli worden ingevuld en verzonden. Er wordt vertrouwelijk met persoonlijke gegevens omgegaan. Vragen over de enquête kunnen worden gericht aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl