Langedijk Centraal


Eindelijk staan er lantaarnpalen langs het Dijk- en Waardpad tussen Alkmaar en het Geestmerambacht. Door het gebrek aan verlichting werd dit fietspad in het donker als onprettig en onveilig ervaren. In het kader van het project 'Alkmaar Fietst' is in samen met de Fietsersbond en Stadswerk072 actie ondernomen. Stadswerk072 heeft vorige week zestien Solar masten geplaatst zodat het pad goed én duurzaam verlicht is.

Wethouder Marcel van Zon: "Dit fietspad is een belangrijke fietsroute voor forenzen en scholieren uit Langedijk die naar Alkmaar fietsen en andersom. Ook laten veel mensen hier hun hond uit of lopen naar het Geestmerambacht. Ik snap dat dit zonder verlichting in het donker onveilig kan aanvoelen en daarom hebben we gekeken hoe we dit duurzaam en innovatief kunnen oplossen."

Solar masten zijn lantaarnpalen met een accu en bovenop een zonnepaneel. In het gebruik is de verlichting dus energieneutraal en omdat de palen niet aangesloten hoeven te worden op het elektriciteitsnet, kunnen ze sneller en goedkoper geplaatst worden.

Meer 'Alkmaar Fietst' acties volgen dit jaar nog. Informatie is te zijner tijd te vinden op alkmaarfietst.nl.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl