Langedijk Centraal


Tot aan het weekend wordt het erg warm. GGD Hollands Noorden raadt mensen aan voldoende te drinken (geen alcohol), koel te blijven, de woning koel te houden en voor elkaar te zorgen. Wie het niet voor elkaar krijgt om voldoende verkoeling te krijgen en hitteverschijnselen oploopt die niet verminderen, wordt verzocht contact op te nemen met de huisarts.

Vooral 65-plussers, kleine kinderen en mensen met een long- of hartaandoening kunnen veel last krijgen van hoge temperaturen, maar ook mensen die langdurig medicijnen gebruiken. Bij ouderen is de dorstprikkel doorgaans verminderd, dus voor hen is het extra belangrijk om waakzaam te zijn. Mensen die buiten werken en sporters dienen ook waakzaam te zijn. Een zonnesteek ligt ook op de loer. Wie wil sporten kan dat beter in de ochtend of later op de avond actief zijn en dan niet water drinken, maar mineraalrijke sportdrank.

Meer informatie over hittemaatregelen zijn beschikbaar bij de GGD HN via 088-0100535, ggdhollandsnoorden.nl en facebook.com/GGDHN/. (foto: Skitterphoto)

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl