Vorig jaar startten de bewoners van de Paltrokmolen in Noord-Scharwoude een pluktuin in samenwerking met de gemeente. Inmiddels kan gezegd worden dat het initiatief een groot succes is. Niet alleen is zondag de eerste oogst geplukt, zoals bedoeld is het ook een plek waar de buurt gezellig samenkomt.

"We hebben er veel plezier van", laat een bewoonster weten. "Buren nemen spontane initiatieven, dan staat er zomaar weer iemand te schoffelen of onkruid te plukken en sluiten anderen gezellig aan. Het is fijn om te zien hoe het gezamenlijke project verbindt en kinderen bewust maakt". Ook de bijen zijn blij en helpen door de bloemen te bevruchten.

En er is loon naar werken. De pluktuin wordt steeds mooier met fruitstruiken, boompjes en bloemen. Afgelopen zondag is de eerste oogst geplukt. "De kinderen hebben gesmuld en kijken uit naar de volgende plukronde." (foto: gemeente Langedijk)
Pin It
Bekeken: 1752x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/