Vier inwoners van Langedijk en één inwoner van Alkmaar die vrijwilligerswerk doet in Langedijk ontvingen donderdag een Koninklijke Onderscheiding voor hun bijzondere verdiensten voor de samenleving. Zij Zij kregen het lintje opgespeld dat hoort bij het lidmaatschap in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Leontien Kompier reikte de onderscheidingen uit.

De gedecoreerden zijn Riet Haazelager-Brink uit Noord-Scharwoude, Pieter Kok uit Zuid-Scharwoude, Guus Leegwater uit Broek op Langedijk, de heer G. Nieuwveen uit Oudorp en Jan Steltenpool uit Sint Pancras. "Jullie karakter, inzet en betrokkenheid wordt zeer gewaardeerd en op prijs gesteld door ons gemeentebestuur," liet de burgemeester tijdens haar toespraak weten.

Vanwege de maatregelen die verband houden met het coronavirus vond de onderscheiding niét op vrijdag 24 april plaats, zoals aanvankelijk de bedoeling was. Wethouder Jasper Nieuwenhuizen liet toen de gedecoreerden telefonisch weten dat zij in aanmerking komen voor een Koninklijke Onderscheiding. Ook kregen zij bloemen en een taart.

Kompier zette de gedecoreerden vanmiddag alsnog in het zonnetje. Vanwege corona speldde niet de burgemeester maar de echtgenoot, echtgenote of zoon van de gedecoreerde de onderscheiding op. Jan Steltenpool uit Sint Pancras werd tijdens de ceremonie prettig verrast door de videoverbinding met zijn dochter uit Canada. Twee leerlingen van pianoleraar Hans Peerdeman uit Langedijk speelden tussen de uitreikingen door pianomuziek op keyboard.

Aan het eind van de bijeenkomst zongen de aanwezigen het Wilhelmus en genoten zij van een hapje en een drankje. (Foto: Marjolein Ansink).
Bekeken: 1439x