Langedijk Centraal


Varen is in Langedijk een populaire bezigheid voor jong en oud. Daarom is vandaag, vrijdag 31 juli de webpagina gemeentelangedijk.nl/varen live gegaan. Hier is alle informatie te vinden voor mensen die willen gaan varen. Verder is er info over zwemmen, het Langedijker waterbeleid en ook over waar melding te doen van vaaroverlast.

Doorgaans gaat alles prima, maar soms is er overlast van te hard varende bootjes of harde muziek aan boord. Om hier iets tegen te doen heeft de gemeente gesprekken gevoerd met jonge vaarrecreanten en inwoners die aan het water wonen. Een hoop goede ideeën kwamen op tafel, ook over aanverwante onderwerpen zoals de kreeftenplaag.

Wethouder ‘Langedijk ontwikkelt met water’ Ad Jongenelen: “We zijn blij met alle goede ideeën die zijn ingebracht en dat we op korte termijn al wat ideeën konden uitvoeren. Ook mede dankzij anderen, zoals het sluiswachtersteam en de voedselbank die gedoneerde hengels uitdeelde.”

Enkele ideeën zijn al uitgewerkt, zoals het langer openstellen van de sluis in Broek op Langedijk en de kreeftviswedstrijd, waarvan de weggeefactie op last van de Voedsel- en warenautoriteit sinds donderdag is verboden. Ook komen er binnenkort spandoeken langs het water waarmee wordt herinnerd aan de maximale vaarsnelheid en worden vaarfolders met informatie en tips in de bus gegooid.

Burgemeester Leontien Kompier: “We hopen met deze informatie dat vooral het plezier van en op onze wateren voorop staat en dat moet lukken als we een beetje rekening houden met elkaar!”

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl